Румен Овчаров с нови разкрития за схемата в "Булгаргаз"

Кадър: Нова телевизия
share

Не можеш да обвиняваш предишното правителство, че е продавало природен газ и още на втория ден новото ръководство да прави същото и то в пъти в по-големи размери. От справката на сделката с „Булгаргаз“ се вижда, че купувачът е предложил цената, а търговецът се е съгласил. Цялото количество от 37 000 мегаватчаса е изтъргувано. Този газ е взет от едно място – Чирен. Това заяви бившият министър по икономиката и енергетиката Румен Овчаров в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Той настоя да направи едно уточнение: „Не съм масон. Илиян Василев е лъжец. Не може едно ченге, бивш агент на ДС, да лъже постоянно“, заяви Овчаров.

„Аз съм учуден, че аз пръв съм разбрал за тази схема. Цинизъм е да ме обвиняват, че работя с Бойко Борисов и Делян Добре, след като ме съдят“, посочи той.

Овчаров за „Булгаргаз“: Това, което критикуват управляващите, сега го правят в по-големи мащаби

„В петък са продадени едни количества на цени, които са абсурдни. Фирмите, участвали в сделката са осем. Един от шефовете на „Булгаргаз“ идва от една от тях“, разкри Румен Овчаров.

„Предупредих управляващите, че правят глупости. Така направиха с мораториума, сега го правят с „Булгаргаз“. Вместо да излязат и да признаят, че са сгрешили и да се извинят, те се обясняват. Те са продали едни допълнителни количества газ. Опитвам се да помогна, защото разчитам, че това правителство ще свърши много. Трябва да се действа умно обаче“, обясни бившият енергиен министър.

Овчаров каза, че иска да зада един въпрос, който премиера Петков може да даде на Прокуратурата.

„Преди половин година депутати от БСП внесоха сигнал за бездействие на ГЕРБ по отношение на оборудването на АЕЦ „Белене“. Месеци след това е установена липса на оборудване от площадката на стойност 360 млн. лева, което е платено. Къде е то?“, попита Румен Овчаров.

Водещи новини

Още новини