Емил Радев беше преизбран за зам.-председател на Комисията по граждански свободи в ЕП

ГЕРБ
share

С единодушие евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев беше преизбран за зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

Той запази поста, който заема от началото на мандата, след като през първата пленарна сесия за тази година започна процедура за избор на ново ръководство на ЕП, а сега тя обхвана и всички комисии на институцията. „Високо ценя доверието, което ми бе гласувано и го приемам като голяма отговорност. Това не е просто личен успех, а успех и за българската делегация в ЕНП”, коментира след преизбирането си Емил Радев. По думите му през комисията минава огромен обем от законодателната работа на ЕП, затова е важно дейността й да продължи по пътя на диалога и доброто сътрудничество. 

Емил Радев: ЕС се нуждае от ефективна система за надзор на борбата с прането на пари

„Чака ни още много работа до края на мандата”, категоричен бе българският евродепутат, като акцентира върху необходимостта да продължи укрепването на стълбовете на правосъдието и върховенството на закона, да се осигури по-ефективна правна рамка в отговор на заплахите, свързани с тероризма, миграцията, защитата на външните граници на ЕС, киберсигурността, неприкосновеността на личния живот и борбата с изпирането на пари. „Вярвам, че независимо от политическите си пристрастия, с общи усилия можем да защитим принципите и ценностите, които ни свързват в ЕС”, заключи Радев.

На днешното заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи беше преизбран и председателят й Хуан Фернандо Лопес Агилар. Той набеляза някои от ключовите и тежки досиета в предстоящата работа до края на мандата. Сред тях посочи новото законодателство в областта на изкуствения интелект, наказателното право, последиците от пандемията, както и пакетът за борба с изпирането на пари.

Водещи новини

Още новини