Парламентът ще гласува промени в Закона за ДДС

Булфото (архив)
share

Парламентът ще гласува на първо четене промени в Закона за ДДС. Ще бъдат обсъдени два законопроекта - единият с вносители Десислава Атанасова и група народни представители, другият - с вносители Любомир Каримански и група народни представители.

В програмата за работа на парламента беше включен и проект на решение за одобряване на допълнителни разходи и трансфери по държавния бюджет за 2021 г.

СЗБ и БАЗ: Настояваме за спешно гласуване за запазване на диференцираната ставка от 9% ДДС

Депутатите ще разгледат и предложението за създаване на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19. Вносители са Костадин Костадинов и група народни представители.

Предстои изслушване и на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

Депутатите изслушват Асен Василев и Бойко Рашков

Рашков ще бъде изслушан относно постъпилите сигнали в МВР, предприетите действия и резултатите от тях, свързани с установяване на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г. Изслушването на Василев е относно връщането от Европейската комисия на представения от България Национален план за възстановяване и устойчивост, както и етапа на подготовка на Споразумението за партньорство за програмния период 2021-2027 г. и на оперативните програми, които ще бъдат финансирани от Кохезионния и Структурните фондове на Европейския съюз през програмния период 2021-2027 г.

В началото на пленарното заседание Димитър Недялков от "Продължаваме Промяната" положи клетва. Той влиза в парламента на мястото на Николай Събев, който бе избран за министър на транспорта.

Водещи новини

Още новини