Републиканци за България: Призоваваме мнозинството в НС да отхвърли Мораториума върху тока

Републиканци за България
share

Призоваваме управляващото мнозинство да отхвърли Мораториума върху повишаването на цените на енергията.Да се препоръчат на правителството мерки за сдържане ръста на цените на енергията, зоват от Републиканци за България. 

Вчера Народното събрание, по предложение на опозицията в лицето на ГЕРБ, прие решение за налагане на Мораториум върху повишаването на цените на енергията – електроенергия, топлоенергия и природен газ.

Хиновски към НС: Отменете този неадекватен мораториум!

Освен, че е неправомерно, нарушава принципа за разделение на властите по тема извън компетенциите на НС, то е и неадекватно – замразяване на цените при високи нива през зимния период без да отчита вероятността от тяхното понижение след определени геополитически решения след Нова година.

Приемането на това решение ще създаде по-скоро допълнителни проблеми, свързани с финансово-икономическото състояние на голям брой фирми, вместо да реши проблемите, свързани с високите цени на енергията за
потребителите. Вместо да подкрепи изпълнителната власт в предприемането на мерки за сдържане на цените, НС в лицето на опозицията подвежда управляващото мнозинство и създава прецедент с огромни негативни последствия за страната, в т.ч. и възможни санкции от страна на ЕК.

От ПП „Републиканци за България“ призоваваме управляващото мнозинство да осмисли последствията от приетия Мораториум и да ревизира отношението си към него като го отхвърли толкова скоро, колкото е възможно, като същевременно препоръча на Правителството предприемане на мерки за сдържане ръста на цените на енергията – намаляване на ДДС, акциз и др.

Водещи новини

Още новини