Кирил Петков: Докато не финализираме политиките, няма да излизаме с имена

Булфото архив
share

"Изчистваме последните редове по всяка една от тематиките. Очакваме обратно коментар от всички коалиционни партньори. Разговорите са в много конструктивна посока и засега няма изненади от никого". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след първия председателски съвет на 47-ото Народно събрание.

Той обясни, че не са стигнали до персоналния състав на Министерския съвет, защото групите и коалиционните партньори още се съвещават кои да са техните предложения.

Преговорите за коалиция продължават, очаква се всяка партия да има свой вицепремиер

"Докато не финализираме политиките, няма да излизаме с имена. Засега се радвам да съобщя, че не съм засекъл подводни камъни, а започваме да изграждаме все по-голямо доверие между коалиционните партньори", заяви той предаде БНТ.

Няма да има министерство на държавните пердприятия, то ще се нарича Министерство на икономиката, а ще има ново министерство - на иновациите и растежа. "Не, няма така да се нарича по никакъв начин, то ще си бъде министерство на икономиката и индустрията, а ще има ново министерство, което ще бъде на иновациите и растежа", каза той.

Петков допусна, че едва утре може да има ясното за броя на министрите в бъдещия кабинет. В момента заседава и ПГ на "Демократична България".

Днес Корнелия Нинова обяви, че са "изчистили забележките" си по коалиционното споразумение.

Борислав Сандов от ДБ заяви пред БНТ, че коалицията ще има 3 министерства.

Водещи новини

Още новини