Борисов: Предупреждавам ги! Заснимал съм си всичко, да не ми готвят пак чекмеджета!

Novini.bg
share

Това, което прави в момента Рашков като ръководител на МВР, никога не е правено. Говорех с една кметица, тя ми каза, че са ги арестували да ги снимат с белезници и после са ги пускали. Тя ми каза, че са пребили хора. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира след брифинга на Бойко Рашков за строителството на „Хемус“ днес и за акцията на МВР в Хасковско вчера.

Бившият министър-председател се възмути от „политическата атака срещу една партия все едно другите не съществуват“. Борисов смята, че няма нищо вярно в твърденията на Рашков за изграждането на автомагистралата. Смята, че заради хаоса в държавата се изготвят и компроматите срещу ГЕРБ. Борисов отдава страха на Румен Радев и Рашков на социологическите агенции, които дават преднина на партията на ГЕРБ.

„Няма да ни уплашат“, предупреди Борисов.

Той запита откъде-накъде Радев като кандидат-президент има право да получава информация по текущи разследвания.

Рашков: Борисов да каже къде е той в схемата "Хемус", тя ли е напълнила чекмеджетата му

Борисов отговори и на твърдение на Рашков, че представители на ГЕРБ и ДПС са били на среща в къщата на собственик на болница "в която обичали да се ваксинират". Той запита дали казаното от вътрешния министър означава, че МВР следи политически дейци. 

„Господ ми е свидетел. Нито оторизиран от мен човек не съм пращал там и не знам за такава среща. Ние с ДПС не сме водели никакви такива разговори“, отвърна още бившият премиер, прекръствайки се.

"Заснимал съм си цялата централа, заснимал съм си дома. Да не се готвят пак да сложат нещо в чекмедже! Те влязоха Радев, Черепа, Рашков и подобни. Тръгнат ли негодниците да ми правят пак същото - нищо да не излезе", предупреди Борисов. 

"В Банкя не смея да се съблека (...) Изберете си - или банката, или чекмеджета!", каза също той.

Борисов: Конституцията е основният закон на държавата, трябва да се спазва

„България се връща години назад. Изборният процес течеше съвсем спокойно. Последните месеци имаме груба намеса на служебния кабинет в изборния процес. Такова нещо по Конситуция не се позволява. И аз питам къде са тук демократите?“, запита на свой ред Даниел Митов.

Той недоумява защо партиите са били против проверката на квитанциите от машинния вот. 

Митов потвори мнението на Борисов, че софтуерът на машините може да бъде манипулиран. 

В заключение лидерът на ГЕРБ каза, че му е мъчно за България. Изтъкна, че от първенец на Балканите по икономическо развитие вече е на дъното. Съжали и за починалите от коронавирус.

"Те нямат срама. Ние се кичим тука всички с маска, Радев ходи без маска", коментира още Борисов.

Водещи новини

Още новини