Нов протест на пътните строители: Имаме напълно законни договори, Комитова ни пренебрегва

Bulphoto, архив
share

Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ (ББКП) свиква трети национален протест заради неизплатените финансови средства. Той ще се проведе утре сутрин в 8:30 ч. пред сградата на Министерството на регионалното развитие (МРРБ).

От бранша коментират, че пет месеца търси възможностза диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа. Те са категорични, че договорите им са "напълно законни" и не разбират бездействието на властта. 

"Изразихме позицията си по време на два Национални протеста, проведохме срещи с Румен Радев, както и с министър-председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма. УС на ББКП поиска през изминалата седмица нова среща с министър-председателя, но до такава така и не се стигна. През всичкото това време принципалът по договорите ни с Агенция „Пътна инфраструктура“ в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог", се казва в позоция на ББКП.

Пътни строители опитаха да влязат с взлом в сградата на МРРБ

По темата чуйте и това видео: 

Водещи новини

Още новини