Сачева за заседналия кораб: Радев, министрите Ви се провалят!

Bulphoto, архив
share

Продължават обвиненията към служебното правителство, че не може да се справи със ситуацията със заседналия край Камен бряг кораб. Вчера при опит за претоварване имаше изтичане на азотен тор в морето. Това наложи незабавно прекратяване на операцията. А служебният транспортен министър Христо Алексиев обяви, че ще бъде наета чужда фирма да се справи с проблема.

Заради лошото време не се очаква да продължи работата по изтегляне на заседналия кораб край Камен бряг. Вече няколко дни корабът стои заседнал в български води, което носи опасност за екокатастрофа. Това кара ГЕРБ да излезе с предупреждение, че трябват незабавни действия. 

"Вече девет дни товарният кораб, заседнал край Камен бряг застрашава с екокатастрофа. Служебният кабинет на Радев първоначално демонстрира незаинтересованост, а от няколко дни и неадекватност. Опитът, товарът да бъде прехвърлен на друг кораб, завърши с неуспех. Част от опасния химикал беше изсипан в морето, а отговорният министър си говори по телефона с холандец, който е на почивка в Гърция", заяви отново по казуса Деница Сачева. 

Тя заедно с Пламен Манушев беше на място, за да прецени ситуацията. 

Холандец спасява положението със заседналия в Черно море кораб

Според бившия социален министър президентът Румен Радев трябва да не стои безучастен.

"Г-н Радев, вземете някакво отношение! Министрите Ви се провалят! Обърнете се към Турция или Румъния за помощ докато корабът не се е разбил в очакване на влекачи от Холандия. Нямате време! Нуждаем се от по-адекватни решения веднага. Отговорността вече е Ваша, след като министрите Ви се провалят, а премиерът дори не показва, че има сетива за проблеми", написа Сачева.

По темата - вижте и това видео:

Водещи новини

Още новини