Цонева: ДБ подкрепя Кирил Петков и Асен Василев - най-успешните министри от служебния кабинет

БНТ
share

Сънародниците ни в чужбина не само трябва да са добре осведомени, а много добре информирани за случващото се в България. Това заяви депутатът от "Демократична България" Антоанета Цонева пред БНТ по повод това как българите зад граница да получават качествено съдържание от обществените медии и работата в тази насока на ресорната комисия в НС. 

Най-добре е изборите да бъдат 2 в 1 и в средата на ноември месец. Избори 2 в 1 ще са предизвикателство за хората, защото трябва да следят две различни кампании, каза още тя. 

Според Цонева избирателната активност няма да падне чрез този вид вот.

По повод нов политически проект на служебните финансов и икономически министри народната представителка коментира: 

Кирил Петков и Асен Василев са най-успешните министри от служебното правителство. "Демократична България" подкрепя силно техните политики. Кирил Петков продължи битката на ДБ за ББР. Той показа, че при политическа воля за кратко време могат да се постигнат много неща. Ние не сме конкуренти, а съмишленици. Подкрепяме дейността им в служебния кабинет.

Колев: Проектът на Петков и Василев въплъщава надежда

На въпрос дали ДБ ще има собствен кандидат за президент, Антоанета Цонева заяви, че е въпрос на решение вътре в коалицията. 

"Демократична България" направи всичко по силите си за кабинет - вече се нуждаем от едно добро управление. Трябва да се научим на важен урок и да се върнем към старомодните парламентарни традиции", завърши депутатът. 

Водещи новини

Още новини