Светлан Стоев изпрати съболезнователен адрес до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

МВнР
share

Министърът на външните работи Светлан Стоев изпрати съболезнователен адрес до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен във връзка с вчерашната терористична атака на летището в Кабул, отнела живота на десетки хора, в това число американски военнослужещи. В писмото си министър Стоев поднася съболезнования на семействата и близките на жертвите и отправя пожелания за скорошно оздравяване към пострадалите.

„САЩ и съюзниците изпълняват изключително отговорна и тежка задача, свързана със защитата и опазването на човешки живот. Мисията продължава, както и опасностите, свързани с нея. Надявам се тя да завърши без заплаха за здравето и живота на всички онези, които са ангажирани с довеждането ѝ до успешен край“.

Външният министър Стоев благодари на държавния секретар Блинкен за оказаната от САЩ помощ при евакуацията на български граждани от Афганистан.

На 26 август 2021 г., непосредствено след атентата в Кабул, Светлан Стоев осъди терористичния акт и призова за незабавно възстановяване на сигурността и реда в Афганистан.

Водещи новини

Още новини