БСП чакат "спокойно и търпеливо" третия мандат от Радев

БНТ
share

Не една криза чука на вратата, трябва диалог. Това заяви пред БНТ по повод политическата криза у нас председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и народен представител от парламентарната група на БСП Иван Ченчев. 

"Политическите сили трябва да седнат и да преговорят приоритетите. Всеки един от политическите лидери да подходи като държавник", призова депутатът от БСП. 

"Нека президентът не е под натиск и да даде третия мандат, но дотогава да се обсъди актуализацията на бюджета", апелира Ченчев. 

"Никога не сме се бъркали в работата на президента, спокойно и търпеливо чакаме третият мандат да дойде при БСП", разкри социалистът.

"Без обсъждане на имена нищо не може да се случи – ние не сме лидерска партия", съобщи Иван Ченчев.

Атанас Зафиров: Залагането на неизпълними условия взривява целия преговорен процес

"По всички краища на българия молят политиците за разум и да съставят правителството. Не може себеуважаваща се партия да приема всичко безропотно", обясни той по повод исканията на "Има такъв народ". 

"ИТН показах високо ниво на експертност, разговорите ни бяха полезни, но по отношение на част от лицата, предложени за министри, имахме проблем", завърши Ченчев. 

Водещи новини

Още новини