Христо Иванов: Без участието на ИТН третият мандат няма как да бъде реализиран

Булфото
share

Без участието на "Има такъв народ" третият мандат няма как да бъде реализиран, заяви Христо Иванов от "Демократична България". По повод заявеното по-рано от Тошко Йорданов на консултациите при президента, Иванов каза:

"Мисля, че е време да престанем с детинщините и подобна лексика и в рамките на третия мандат чрез преговори, чрез едно добре структурирано споразумение, чрез излъчване на хора, които наистина могат да носят доверие, с ясна програма за ограничен срок да излъчим управление, което да отложи парламентарните избори да не се случват сега, а напролет".

Арман Бабикян от ИБГНИ ("Изправи се БГ! Ние идваме!") призова за диалог и спешна актуализация на бюджета:

Христо Иванов: Не е задължително изборите за президент да са на 22 октомври

"Всичко важно, което се случва в България, не е свързано единствено с това кой на кого се е нацупил. И затова мисля, че трябва да подходим отговорно, още веднъж призовавам да се върви сериозно на разговори, да се спуснат отново мостовете, а не да се тича в обратна посока. Този, който неуморно иска да прекратява един парламент, за да стартира следващ за още 10 дена, очевидно не иска реформи".

От ДПС ще решат по-късно днес дали утре ще участват в консултациите при президента, заяви Хамид Хамид: "Днес имаме заседание на парламентарната група и Централното оперативно бюро. Ще заседаваме, ще разгледаме поканата на държавния глава и ще вземем нашето решение".

Консултациите на президента с парламентарните сили продължават утре с „Демократична България“, ДПС и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Водещи новини

Още новини