Младен Маринов и Христо Терзийски с остър коментар за полицейското насилие на протестите

Булфото
share

Тези записи са приобщени към дисциплинарното производство и са изпратени по компетентност, както става ясно от съобщението на Прокуратурата. Това е което налага и позволява законовият ред. Тези записи, както стана ясно и от думите на министър Рашков, не са укривани. Това заяви бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Младен Маринов в кулоарите на парламента.

Нека този случай да не изважда от обществения фокус множеството случаи на тежко пострадалите полицаи, призова той.

Тошко Йорданов: В българската полиция има садисти, над тях - социопати. Борисов пък будел отвращение

Младен Маринов се извини за упражненото насилие от страна на полицаи върху демонстранти по време на антиправителствения протест на 10 юли. Той бе категоричен, че още същата вечер е назначил проверка, която се е базирала на клипове, заснети вероятно от протестиращи.

Той обаче не отговори на въпроса дали е виждал конкретните кадри, разпространени по време на заседанието на парламентарната комисия, ръководена от адвокат Николай Хаджигенов.

"Изключително съм доволен, че г-н Маринов и аз станахме обект на атаката за полицейското насилие вече в качеството си на политически фигури", посочи предшественикът на министър Бойко Рашков Христо Терзийски.

Не може българската полиция да бъде използвана и поругавана с политически цели, особено когато предстои началото на нова предизборна кампания. Част от лидери на политически сили са народни представители благодарение на използването на тези протести, възмути се Терзийски.

„Може би има средства по-добри от прашката, за да се прави предизборна кампания“, отбеляза той.

Водещи новини

Още новини