Любомир Каримански: Не съм атакувал Кирил Петков, зададох му професионални въпроси

БТВ
share

Има установени правила. Трябва да изчакаме законовия срок и решението, което е взело парламентарната ни група. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ПГ на Има такъв народ Любомир Каримански по повод състава и структурата на предложеното от партията правителство.

По повод днешните срещи на ИТН с "Изправи се БГ! Ние идваме!", "Демократична България" и БСП той заяви, че за 20 минути не могат да се водят политики, а целта на тези срещи е по-скоро да се представи персоналният състав на кабинета. Аз участвах в срещите за политики, които протичаха повече от три часа и половина, заяви Каримански.

Той коментира и отправените нападки от ИТН към служебния министър на икономиката Кирил Петков.

Защо това се приема като атака? Това бяха професионални въпроси, не може да са атака. Като човек, който е свикнал на финансова дисциплина, смятам че е изключително важно да има стандарт, който да бъде прилаган към всички по един и същи начин, чрез задаване на въпроси, посочи депутатът от ИТН.

Вижте състава на кабинета на партията на Слави Трифонов!

Не виждам нищо притеснително, бил съм на протестите над 120 дни, както и министър Петков е бил. В началото на служебното правителство подходих изключително позитивно към това, което се случва. Смути ме това, че по никакъв начин не се отвори "кутията на Пандора" Фонда на фондовете. За него не се чу нито едно разкритие. Смятам, че програмите там са изключително неефективни. Целта на ГЕРБ да го създаде е да има финансови посредници, които да прибират едни много високи комисионни вместо банките. Затова не виждам защо с толкова доброто намерение министър Петков не откри това, което се случва. Там се случват много тежки неща, коментира Любомир Каримански.

Не брилянтната демагогия би помогнала да разкрием всичко. Ако можем да управляваме, ще бъде разкрита много повече информация за обвързаности и влияние на определени кръгове във Фонда на фондовете, каза още Каримански.

 

 

Водещи новини

Още новини