Политолог за Слави Трифонов: Опитът да се говори на зрителя по телевизора е откровена рецепта за провал

БНТ
share

Във все по-неразбираемо положение сме. Това каза в сутрешния блок на БНТ политологът Христо Панчугов по повод преговорите за съставяне на правителство.

В изказването на Слави Трифонов вчера ме притесни плоското отношение към политиката. Виждането на "Има такъв народ" дълбоко не отговаря на това, кеото ние знаем като демокрацията. Процесите са свързани с комуникация и съгласие, процесът изисква и политическо лидерство. Вчера видях човек, който не иска да говори с никого, дори с избирателите. Той иска да управлява едно шоу, да излезе от ситуацията без да се носи отговорност, заяви Панчугов.

Не е нормално партия, която е номинирала премиера си чрез публичен кастинг, да не може да организира публични разговори. Най-големият проблем е, че не се търси подкрепата на българските граждани. Тя ще дойде само има ясен политически ред. В тази ситуация отговорноста е изцяло на политиците, посочи политическият анализатор.

Слави Трифонов не дава ясен разказ за това как изглежда политическа програма на "Има такъв народ". Опитът да се говори на зрителя по телевизора в стил "Ще видите, като му дойде времето" е откровена рецепта на провал в ситуация, когато очевидно не може да се събере стабилно мнозинство. Претенцията да създадеш нов модел, докато участваш в стар модел на правене на политика няма да събере подкрепата на българските граждани, коментира Христо Панчугов.

Слави Трифонов с поредна атака срещу Христо Иванов и ДБ: Искат постове! Асен Василев няма да е министър

Слави Трифонов гледа обидено българските граждани, защото не са харесали кандидата му за премиер, отбеляза той.

Наивността на "Има такъв народ" е неразбираема. Или се търси провал на преговорите, или те не знаят какво правят, каза още политологът.

 

Водещи новини

Още новини