Шансовете за кабинет и образът на Пламен Николов: Експертите коментират

Булфото
share

Дали Пламен Николов ще бъде избран за премиер, зависи от мнозинството. Но се вижда, че от "Има такъв народ" не търсят диалог. Изглежда че опитват да управляват щетите. Това заяви пред БТВ политологът и университетски преподавател Христо Панчугов.

ИТН са си взели поука след първото им предложение за съставяне на правителство. Шансовете за съставяне на правителство са доста добри. Мнозинството в парламента може лесно да се осигури, смята журналистът Петко Георгиев.  

"Действително Пламен Николов идва от бизнеса, представят го като предприемач, но той е бил служител - има голяма разлика", заяви социологът Васил Тончев. 

"Политиката е въпрос на ценности и вярвания, не знаем в какво вярва Николов", разкри политологът. 

Пламен Николов: Зад мен стоят много успешни проекти и смятам да прелея бизнес опита си и в политиката

"Сега има голямо значение кои ще са министрите, а бяхме свикнали само името на министър-председателя да е важно", коментира журналистът. 

Панчугов смята, че ще е трудно на човек, който не идва от политиката да бъде премиер. 

Панчугов - БТВ 

Разочарованието на "Демократична България" дойде от това, че им се предложи моделът "или го вземате или го отхвърляте", каза още политологът. 

Консенсус анти-ГЕРБ има, но има ли такъв за спирането на течовете, попита журналистът.

"Новото мнозинство е анти-ГЕРБ. Приоритетите ще държат всички обединени около година, но после разделенията ще дойдат естествено", съобщи социологът. 

БТВ

Петко Георгиев смята, че ще има кабинет, а според социолога правителство ще има благодарение на кандидатурата на Пламен Николов.

Биографията на Пламен Николов ТУК

Водещи новини

Още новини