Даниел Митов: Правителство се прави в парламента, не при президента

Кадър: БНТ
share

В една демокрация трябва да има опозиция. От нея зависи много. Ние ще бъдем градивна и остра опозиция. На България ѝ е нужно управление. Партиите трябва добре да подредят всичко, защото ни чакат тежки времена. Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Правителство се прави в парламента, не при президента. Ние не можем да отидем при човека, който трябва да е обединител на нацията, но разедини нацията. Той не може да води директна война срещу избирателите на конкретна партия, изтъкна той.

Консултации: Радев се надява на диалог, от ИТН поемат отговорност и ще съставят кабинет

„Бойко Рашков си позволи нелегитимно да използва МВР и да притискат наши симпатизанти, карайки ги да подписват декларации, че няма да участват в предизборната кампания“, припомни Митов.

"Трябва да направим цялостна реформа на правосъдната система, без лични пристрастия. Аз не мога да приема колениченето на ДБ пред президента Радев. ДБ отива все повече в ляво. На покремълската марионетка, която раздели нацията, не мога да ръкопляскам. Само ние останахме в дясно", отбеляза Даниел Митов.

Водещи новини

Още новини