Иван Костов: Не ми мирише нито на избори, нито на джибри

Булфото
share

Лидерът на ДСБ Иван Костов смята, че подмятанията за миризма на предсрочни избори и на джибри между Ахмед Доган и Бойко Борисов са следствие на факта, че никой не може да даде решение на радикалните проблеми.

"Не може да ми мирише нито на избори, нито на джибри, защото не съм в тази непосредствена близост, че да усетя тези миризми, а и ако съм я усетил, нямаше да я превръщам в публично говорене нито от страна на единия, нито от страна на другия, който му отговори. Аз считам, че това не е начинът, по който трябва да се говори в България за политиката, защото това са взаимни провокации на дребно. Хората имат и друг израз - пилене на нерви, задявки, персонални провокации, които не са същественото в политиката. Изглеждат като атрактивни за публиката, но не крият нищо вътре", заяви бившият премиер.

В предизборната си платформа ДСБ ще заложи на опита си да "вади" страната от кризи, на обявяване на война на монополите и ще разчита да привлече избиратели, каза още Иван Костов. Той не отговори дали под някаква форма ще търси начин отново да се "рестартира" съюзът със СДС, дали ще прибегне до други коалиционни партньори или предпочита партията му сама да участва във вота догодина. До 30 юни, когато ще бъде Националното събрание на партията, тези въпроси трябва да бъдат изчистени. Мнението си ще дадат още на 3 юни общинските председатели, които се събират на национално съвещание.

Водещи новини

Още новини