Радев посреща президента на Португалия утре

Булфото, архив
share

Президентът на Португалската република Марсело Ребело де Соуза ще бъде на официално посещение в България. Той ще бъде посрещнат утре от държавния глава Румен Радев на официална церемония утре.

Държавният глава на Португалската република ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

От 11.00 часа президентите на България и Португалия ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2, след която ще се състоят пленарните разговори между двете официални делегации.

В 12.10 часа Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза ще дадат пресконференция за медиите в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

На 3 юни от 10.15 часа португалският и българският държавен глава ще посетят Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще разгледат специалната експозиция „Португалия в ръкописите и старите книги на Националната библиотека“. Марсело Ребело де Соуза и Румен Радев ще разгледат и залата „История на книгата“, посветена на традициите в писменото слово.

Радев: България е най-заинтересована от бързия прогрес на най-близката ни държава на Балканите

От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ президентът Марсело Ребело де Соуза ще бъде удостоен с почетно звание „Доктор Хонорис Кауза“. Португалският държавен глава ще изнесе лекция на тема „Европа – перспектива за бъдещето“.

Водещи новини

Още новини