СДС за Бойко Рашков: Комунистически следовател от Живково време

Булфото (архив)
share

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков възмути демократичната общественост с термина "бивши хора", взаимстван от болшевиките в СССР и използван от БКП, за да посочи своя класов враг - хората, унизени от режима, с отнето имущество и съсипани съдби. Хора, които са били елита на българската нация, градили с достоен труд икономиката и културата на докомунистическа България: царски офицери, адвокати, учители, духовници, собственици на предприятия, търговци, производители, земеделски стопани, дипломати и политици. Не сме учудени, че точно Рашков използва този термин. Той е комунистически следовател от Живково време, закърмен с идеологията и методите на ДС. Бивши комунисти няма, и назначения от Радев служебен министър го доказа нагледно. Но сме омерзени от факта, че 30 години след демократичните промени продължават да изпълзяват и да заемат важни държавни длъжности комунистически кадри, които не крият реваншистката си същност. Това заявиха от пресцентъра на СДС в писмо до медиите.

Публикуваме остатъка от позицията на партията без редакторска намеса:

Притеснени сме, че това се случва в европейска и натовска България. Притеснени сме, че промяната, заради която Радев вдигна юмрука си, е всъщност завръщане на тъмните времена на цензура, заплахи и разправа с неудобните и несъгласните.

Притеснени сме, че така наречените протестърски партии, които уж защитаваха демокрацията и свободата по време на летните протести миналата година, сега мълчат, сякаш нищо не се е случило. Притеснени сме, че пред очите ни се завръщат практики, които вярвахме, че са останали завинаги в миналото. През всичките 30 години СДС не спря да припомня за комунистическия режим в България – за лагерите на смъртта, за Народния съд, за отнетата собственост, за унищожените съдби. Много критици ни обвиняваха, че сме пещерни антикомунисти.

Експерти коментираха новите словесни престрелки между Рашков и Борисов

Но днешните събития трябва да отворят очите на приспаните! Бивши комунисти няма, те само чакат да настъпи отново техният час! А в демократична България "бивши хора" не може да има, и всеки, който си позволи да употребява такива думи, трябва да понесе отговорността си. На ход е Радев, завършва позицията на СДС.

Водещи новини

Още новини