СДС: Време е всички поклонници на СССР да се примирят, че вече го няма

  • 10 май 2021 16:01

  • 3284
  • 5
СДС: Време е всички поклонници на СССР да се примирят, че вече го няма
© Булфото

По повод заявената днес инициатива от група политици, журналисти и граждани, за премахване на паметника на Съветската армия, припомняме, че СДС настоява за това повече от 20 години. Нещо повече, общинските съветници от СДС, заедно с тези от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, първи повдигнаха въпроса в мандата на настоящия общински съвет и до момента са в основата на всички действия за трайно решаване на казуса, без излишни демонстарации и политиканстване. Всичко друго е популизъм и опит за политически дивиденти и подвеждане на хората, които искрено искат това да се случи, но не са наясно каква е процедурата. Това се казва в позиция на СДС, която публикуваме без редакторска намеса:

"Все пак, ние се радваме на заявената днес позиция на инициативния комитет, защото всяка подкрепа в тази насока е добре дошла. Важно е обществото да разбере, че този паметник не е просто каменна композиция, а символ на позорната зависимост на България от бившия Съветски съюз по време на Желязната завеса. Време е всички поклонници на СССР да се примирят, че вече го няма, че сме членове на НАТО и ЕС и не може да почитаме паметник на армия-окупаторка.

Румен Христов: При мажоритарен вот ГЕРБ-СДС щеше да има повече от 160 мандата

За съжаление и вчера видяхме развяването на червени знамена и поднасяне на цветя на паметника на Съветската армия на 9 май, който обслужващите Кремъл български политици почитат ежегодно като Ден на победата, а не като Ден на Европа. Време е веднъж завинаги да пресечем недстойното преклонение пред чужда държава, донесла на България 45 години комунизъм, довели до избиване на елита и съсипване на интелигенцията, до лагерите на смъртта, ограбване на собствеността и спиране на нормалното демократично развитие на една европейска държава, превърната в 16-та република на СССР.

Докато у нас има паметници и символи на Съветския съюз и неговата агресорска политика, няма как да се спасим от недостойната зависимост. Демонтирането на паметника на Съветската армия ще бъде първата стъпка-символ на това освобождаване."
 

Последвайте канала на

Novini.bg
3284 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гост

2021.05.10 | 20:36

5
СДС да не забрави че и Хитлер го няма вече, а и Американците първо вкарват у гъзо.
Рангел

2021.05.10 | 16:41

4
1.Добре е че го имаше иначе щеше да говориш на немски а не на българо-английски.2.Да го махнем и да сложим там паметника на онзи дето бомбардира София няколко пъти. Много джендъри се навъдих те.
ФАРАОН

2021.05.10 | 16:33

3
ПРИ МЕН ОБАЧЕ НЕ СТАВА НИТО С ПАРИ, НИТО СЪС ЗЛАТЕН ПРЪСТЕН, КОЙТО ВЪРНАХ НА СВ ЕТА ПЕТКА :)
ФАРАОН

2021.05.10 | 16:29

2
МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ СИ ПЛАЩАХА ТАКСА СПОЙСТВИЕ ПРЕЗ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА НЕФТА И ГАЗА. И ВЕСЕЛО СИ ГРУ ХТЯХА.
ФАРАОН

2021.05.10 | 16:24

1
РАЗБИРАЙ - ОСТАНАЛИТЕ 5/6 В КОИТО МОЖЕШЕ СПОКОЙНО ДА СЕ ГРУ ХТИ, ВЕЧЕ ГИ НЯМА :) КОЕТО СИ Е ЛОША НОВИНА ЗА ФЕНОВЕТЕ, КОИТО ГО ФИНАНСИРАХА :)

Добави коментар

Водещи новини