Валери Симеонов: Казах на Борисов, че България не е царство - не ме послуша

БТВ
share

Хубавото в една коалиция е, че има разнообразие. Ние сме се обединили на първо място в името на българския национален интерес и през призата на това бихме коментирали. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод международния скандал с прихванатия от Беларус самолет.

България би трябвало да бъде един толерантен партньор и би трябвало да заемем същата позиция като страните в Европейския съюз. Става въпрос за въздушно пиратство - това утре би могло да бъде извършено и срещу български гражданин, обявен за враг на Беларус или на Русия, заяви Симеонов.

Попитан как е възможно обединението между НФСБ, ВМРО и "Воля" за изборите след всички отправени обиди помежду им през годините Симеонов каза: "Не е така, дайте факти".

Самият акт на оттеглянето на лидерите е уникален в историята на България. Точно с това оттегляне ние лишаваме от аргументи нашите врагове, които се опитват да намерят някаква липса на принципност в противопоставянията в миналото. И в едно семейство има спорове, но това не означава, че мъжът и жената се развеждат след първия скандал. В добри отношения съм с г-н Каракачанов, вече съм бил и в коалиция с г-н Марешки, посочи лидерът на НФСБ.

Тази коалиция представлява патриотите в българското общество. Тази коалиция има място в следващото Народно събрание, подчерта той.

И коалиция "Българските патриоти" внесе в ЦИК документи за регистрация за изборите

Лидерът на НФСБ отхвърли твърденията, че коалицията е създадена, за да направи обединение с ГЕРБ след вота: "ГЕРБ няма нищо общо и не мисля, че ГЕРБ е някакъв доживотен партньор. ГЕРБ беше партньор дотолкова, доколкото "Обединени патриоти" да прокарат определени точки и каузи в програмата на коалицията и да ги реализират. Ние реализирахме една голяма част от нещата, които ни обединяваха като "Обединени патриоти". Реализирахме ги през ГЕРБ, през Борисов, въпреки че невинаги сме били съгласни с ГЕРБ или с Борисов".

По думите на Симеонов той не одобрявал, че в последния парламент групата на управляващата партия е гласувала по нареждане на бившия министър-председател и дори лично му го казвал.

Още по време на управлението на Борисов съм му казвал, че България не е царство, че не се спазва разделението на властите. За съжаление, той не ме послуша, заяви Симеонов.

Той подчерта, че НФСБ по никакъв начин не може да бъде наричан патерица на ГЕРБ. Патерица можеш да бъдеш наричан, когато не изразяваш мнение, отбеляза Валери Симеонов.

Водещи новини

Още новини