Анализатор: Новата лява коалиция е червен ренегат

Кадър: Нова телевизия
share

В новата лява коалиция няма да има място за проекта на Жан Виденов. Те нямат път в една посока. Бих се изненадал да се получи нещо между тях. Различията им са дълбоко идеологически. Това заяви политическият анализатор Валентин Вацев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Според него от времето на Станишев до сега лявото и дясното в България са чисто условни понятия. Вацев смята, че зад фигурата на Жан Виденов се крие идеята за лявата алтернатива.

Нинова: Нямаме ли правителство след изборите, ще стане много тежко за България

Той изтъкна, че в България няма толкова ярка лява формация до момента. „В програмния документ се говори не толкова за социализъм, а за преодоляването на олигархичния модел в България. Според мен те нямат време да свършат организационната си работа до изборите“, заяви политическият анализатор.

„Изумен съм от хода на Корнелия Нинова. Тя очевидно вярва, че като събереш няколко величини се получава аритметичен сбор. В политиката не се получава така. Днес се роди коалицията "Червени ренегати“, коментира още Валентин Вацев.

„Не очаквам да има полза от този ход на Корнелия Нинова. Не мога да я подкрепям, когато прави неуместни ходове. Българското ляво има дълга памет. Тя се опитва да събере всички, изпаднали по времето на Станишев. Тя обаче е заплашена от вътрешна делегитимация в самата партия и понеже е политик-практик, ще бъде заплашена“, смята политическият анализатор.

Не виждам полза от това хрумване. Вреди - ще има, но ползи – не, призна Вацев. Според него Нинова е заплашена от възможността отново да е на трето място. Това вече е необратимо.

Водещи новини

Още новини