Шефовете на ДАНС и на разузнаването са на работа

Булфото
share

Началниците на ДАНС Димитър Георгиев и на разузнаването Атанас Атанасов са спрели неплатените си отпуски и от днес са на работа.

Днес шефовете на службите са депозирали в кабинета на премиера Стефан Янев молби за прекратяване на неплатените отпуски. Двамата бяха в неплатени отпуски от 7 май до 6 септември.

Те са искали и да разговарят със служебния премиер, но не са били приети. Георгиев и Атанасов бяха извикани на разговори с Янев, обяви вътрешният министър Бойко Рашков във вторник. На този разговор трябвало Янев да вземе решение дали ще смени двамата началници на специални служби.

Тази сутрин новият вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че държавата в момента е без ръководства на службите за сигурност, тъй като всички ръководни лица в системата за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск веднага след назначението на служебното правителство. Той намекна, че това им е било разрешено от предишния премиер, на когото са пряко подчинени.

Служебният вътрешен министър премахна и шефа на СДВР

Впоследствие от НСО излязоха с опровержение на думите му, заявявайки, че началникът на службата бригаден генерал Емил Тонев е бил в принудителен триседмичен отпуск през март тази година поради заболяване с COVID-19, но към момента отново е на работа.

Водещи новини

Още новини