Стефан Янев привиква до дни шефовете на служби, излезли в дълги отпуски

bulphoto (архив)
share

На среща днес или утре в Министерски съвет ще бъдат извикани шефовете на службите за сигурност, излезли в дълъг неплатен отпуск, съобщи пред БНР вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков. 

Той посочи, че държавата няма как да работи с тях. Засега не е ясно дали ще бъдат привикани от премиера Стефан Янев, или от Рашков.

И Младен Маринов коментира уволнението на Ивайло Иванов

"Отпуските им ще бъдат прекратени веднага", заяви Рашков пред националното радио.

Още вчера от правителствената информационна служба поясниха кои са ръководителите в неплатен отпуск - на ДАР и на ДАНС. Атанас Атанасов, който оглавява ДАР, е в неплатен отпуск от 7 май до 5 септември 2021 г., а председателят на ДАНС Димитър Георгиев - от 7 май до 6 септември. На свой ред шефът на ДАТО Цветан Китов пък е в платен отпуск, но за обучение - само за времето от 5 май до 21 май.

Рашков заяви пред БНР, че вместо да служат на правителството, те "излязоха в отпуск по време на жътва" и то точно във време когато трябва да се подготвят избори и да се даде увереност на българските граждани, че вече няма да има изборни измами. Рашков поясни още, че се среща с много хора, които „в тази служба, това ръководство на ДАНС са провалили като професионалисти, разгонили са ги“, а същевременно с решаващото участие на предишното правителство редица служители на ДАНС са „настанени на работа и в други структури на държавата“.

Водещи новини

Още новини