Бойко Рашков с ново знаково уволнение в МВР

bulphoto (архив)
share

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, считано от 12.05.2021 година е освободен от длъжност директорът на дирекция „Инспекторат“ Николай Гешев, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Заповедта е на основание чл. 106, т. 6 от Закона за държавния служител /поради придобито право на пенсия/.

Бойко Рашков уволни административния секретар на МВР Бойко Славчев

По същия начин от работа бе отстранен Бойко Славчев, административният секретар на МВР. Славчев е свидетел по сделката за джиповете на МВР при първия служебен кабинет на президента Румен Радев, която ОЛАФ разследва. Тогава начело на вътрешното министерство бе президентският съветник Пламен Узунов. Прокуратурата и ОЛАФ разследват сделката, за която има съмнения, че екипа на Узунов променя параметрите, за да се подсигури, че Great Wall ще спечелят търга за закупуването на 290 високопроходими автомобила. Разследването е в ход и към момента.

Николай Гешев беше първият висш служител на МВР, който беше отстранен след назначаването на Пламен Узунов за служебен министър на вътрешните работи още в началото на февруари 2017 година. Именно ръководената от Гешев структура направи проверка на дейността на Областната дирекция на МВР в Пловдив през 2015 г., когато Пламен Узунов беше неин началник и откри нарушения. Тогава по искане на прокуратурата двете антикорупционни звена проверяваха шефа на областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов заради скандал с полицаи, които не реагирали на прегазен човек на пешеходна пътека. Това доведе и до оставката на Узунов, който през 2017 стана вътрешен министър.

Той отстрани Гешев заради започнало срещу него дисциплинарно производство за нарушения. След това ГЕРБ върна Гешев отново в МВР. Сега Бойко Рашков отново го уволнява.

Водещи новини

Още новини