Деница Сачева: Успяхме да запазим над 300 000 работни места

Булфото, архив
share

Социалната политика е област от обществения живот, в която влезеш ли веднъж, всъщност няма излизане. Тръгвам си удовлетворена, че заедно с колегите успяхме да приемем промени в ключови закони, сред които Кодексът на труда и Законът за хората с увреждания. Приехме Закона за жестовия език, множество подзаконови нормативни актове. Това сподели на изпроводяк социалният министър Деница Сачева, която ще предаде символично ключа на министерството на служебния министър Гълъб Донев.

"Успяхме да запазим над 300 000 работни места, да осигурим подкрепа за почти 1 милион български граждани и за над 30 000 фирми по време на кризата, да увеличим заплатите в системата с 30% и да направим така, че социалните работници, трудовите експерти и инспектори да се чувстват по-удовлетворени от работата си", посочи още тя.

Сачева не пропуска да благодари и на екипа си. 

"Има още много какво да направим, за да подобряваме социалната ни политика, така че ще продължавам да работя за тази кауза. Без да звучи като обещание. По-скоро като път, който ще следвам", добавя още тя.

Борисов: 6 млрд. лв. са дадени за икономическите мерки; Сачева: До юни хората да се чувстват спокойни

Водещи новини

Още новини