Бюджетната комисия в НС обсъжда Плана за възстановяване

bulphoto (архив)
share

Бюджетната комисия в парламента ще обсъди Плана за възстановяване и устойчивост.

Обсъжданията трябваше да бъдат още миналата седмица, но заради удълженото пленарно заседание в четвъртък насроченото заседание на ресорната комисия бе отменено. Мнозина експерти предупреждават, че плана не е достатъчно добре оформен и няма да може ресурсът от 12 милиарда лева да бъде използван ефективно.

Борисов: Отговорността за следващите провалени избори вече е на Слави Трифонов

Кога България да изпрати националния план за възстановяване и устойчивост и дали да го ревизира – това са двата ключови въпроса, които разделят мненията на политици и експерти в областта. Според едното мнение – настоящият план е достатъчно добър и трябва да го изпратим в Брюксел до края на април, според другото – трябва да се преработи или пренапише изцяло и да го изпратим есента.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев защити в неделя предвидените проекти за изграждане на нови пътища и за саниране: По правило – ако изпратим плана до края на април и получим одобрение, можем да очакваме авансово плащане през юли. Именно заради това и през почивните дни от Икономическия и социален съвет настояха за бързи действия.

Водещи новини

Още новини