Първи реакции след появата на Трифонов

pp-itn.bg
share

Днес категорично темата на деня беше решението на Има такъв народ да вземе, но и веднага да върне мандата за съставяне на правителство. Заради големия интерес най-накрая пред публиката се появи и самият Трифонов. Отново по фейсбук, но поне на живо, за да даде разяснения в импровизирано интервю със свой колега.

Реакциите след появата му не закъсняха. 

"Не, не и не! Не съм съгласен, че е нямало как да бъде създадено стабилно правителство, по думите на г-н Трифонов. Въпреки че, би било изключително трудно, хипотетично първата и втората партия имаха достатъчно мнозинство и ако не беше премината преди това границата и можеше да си говорим, сигурно е имало как да се търси решение в името на това, държавата да не е на автопилот, особено в ситуацията в която се намираме. Да не би, да ни е било лесно да търсим десетки компромиси със #СинятаКоалиция, #РеформаторскиБлок или #ОбединенитеПатриоти (нито пък ние сме лесни), но сме справяли, не сме мрънкали и не сме искали от “суверена”, цялата власт! Това е демокрацията и тя изисква компромиси! Другото е просто оправдание!", написа във фейсбук зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Александър Ненков.

Слави Трифонов най-накрая проговори. Не вижда проблем в нови избори, излиза в болнични след COVID-19

Мнение по темата изказа и лидерът на Атака Волен Сидеров. Неговата партия остана извън парламента, но видимо той продължава да следи актуалните политически събития. Той иронично попита какво ще прави Слави Трифонов, ако Марк Зукърбърг отнеме профила му във фейсбук.

"Напоследък се оказа, че политика може да се прави, без да излизаш от къщи. Дори избирателят да те е поставил на второ място в Парламента. Лидерът на втората по големина парламентарна партия не се е показвал на живо пред хора откакто суверенът го издигна на това ниво. Не го даваха и как гласува, може би не е гласувал за себе си …Загадка! Фейсбук мълчи…Не гласува и в Парламента - тоест, не си изпълнява задълженията, с които го е натоварил суверенът", написа Сидеров. 

 

Водещи новини

Още новини