Желязков осмя Тошко Йорданов: Чакаме да видим дали е дошло времето за нещо, за да вземем решение за нещо

БТВ
share

Като първа политическа сила бяхме длъжни пред нашите избиратели да представим един сериозен проектокабинет. Разбира се, не е изключено в демократичните държави да има и кабинети на малцинството, но преценихме, че след категоричния отказ за разговори с "Демократична България" и "Има такъв народ" няма смисъл да внасяме предложение за проектокабинет. Това заяви транспортният министър в оставка Росен Желязков в предаването "Лице в лице" по bTV.

,,Сега всичко е в ръцете на втората политическа сила. Трябва да видим какви ще бъдат консултациите и дали ще бъдем поканени на тях. Не знаем обаче дали ще се подходи сериозно от страна на "Има такъв народ". Времето е линейна величина, така че ще видим дали е дошло времето за нещо и тогава ще вземем решение за това нещо'', коментира Желязков, правейки алюзия с дежурните изказвания на зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който продължава да не разкрива какви са плановете на партията за съставяне на кабинет.

Копринка Червенкова: Тези момчета и момичета в ИТН са много уплашени от перспективата да управляват

Има много въпроси, на които нашите опонентни не ни дават отговор, като например за външнополитическата ни ориентация, за Северна Македония, за Истанбулската конвенция, за тегленето на дълг, политиката по доходите, социалната политика, изказа притеснение Росен Желязков.

По думите му досега избори през летния период никога не са били правени.

,,Готви се предсрочен вот, но не виждаме опасност. Все пак не може единствената платформа да бъде антиГЕРБ реториката и нищо повече'', смята той.

На въпрос за решението на депутатите да си вдигнат възнагражденията Росен Желязков посочи, че това не е темата, която са очаквали българските граждани.

Ето кои депутати си гласуваха допълнителни възнаграждения

Вместо за депутатски заплати, би било редно да говорим стабилно управление. Очаквам утре някой да предложи депутати да плащат такса да си вършат работата като народни представители. Важните законопроекти са свързани с доходите на хората и социално-икономическите мерки, уточни транспортният министър в оставка.

,,20 години в различни формати ГЕРБ винаги е управлявал в коалиции, което е умение и което осигури на България устойчив ръст, а сега не може да се направи дори една коалиция. Правят се кулоарни договорки, които обаче се оказват неуспешни. В продължение на 12 години всичко беше на масата и беше ясно. Големият ни проблем е може би, че омръзнахме на хората'', обясни в заключение Желязков.

Водещи новини

Още новини