Красимир Премянов: Георги Първанов е вреден за БСП

share

Според членът на Националния съвет на БСП Красимир Премянов поведението на бившия президент и настоящ кандидат за лидер на БСП Георги Първанов е абсурдно и вредно.

"Лично на мен не ми е ясна позицията на Първанов. За кратко време той даде различни послания - ще се връща в БСП, няма да се връща в БСП.... След това обяви, че ще прави АБВ. Сега пък предлага да не се правят скандали, а в същото време иска да става лидер", каза Премянов в предаването "Добро утро, България" по TV7.

Той коментира призива на Първанов в последния момент преди конгреса на БСП да се търси съгласие. Според Премянов поведението на Първанов е абсурдно и алогично. Да оспорваш лидерската позиция на Сергей Станишев, в момент, когато той е ръководител на ПЕС - европейските социалисти, е абсолютно вредно и алогично, подчерта той. Премянов поиска да се отговори и на въпроса какво точно представлява Първанов, кои са тези социалисти, които стоят зад него.

"Да падаш на това ниво....Мисля, че не е обмислил добро решението си, но не е късно да го промени и това ще бъде добро решение. Много е вредно да се говори за смяната на Станишев", каза още Красимр Премянов, който е и председател на Тракийските дружества.

В същото време Георги Кадиев изрази съмнение, че самият Първанов е готов за помирение. "Само преди седмица говори за черен пиар срещу него, а вчера иска помирение. Не знам дали самият той е готов за подобно нещо", каза Кадиев и добави: "Ако бях на мястото на Първанов не бих влязъл в такава битка".

Водещи новини

Още новини