Премянов: След вота на недоверие протестиращите да се приберат по домовете

  • 19 септември 2013 09:37

  • 1563
  • 9
Премянов: След вота на недоверие протестиращите да се приберат по домовете
© Булфото

Смятам, че всички трябва да направят извода, че обстановката в страната изисква конструктивно взаимодействие, защото тези политически боричкания и противопоставяния на всяка цена създават една неблагоприятна среда. Това каза председателят на Съюза на тракийските дружества и бивш депутат от БСП Красимир Премянов в интервю за БНР.

"Крайно време е политиците да приемат, че духа на конструктивно взаимодействие, отговорността пред целия народ, без да го делят на свои други симпатизанти, е единственият път, по който да се търсят решения, с които ще бъдем силни, както по отношение на самите решения, които ще прилагаме, така и по отношение на външния фактор. Ние в момента изглеждаме много лошо и като партньори на когото и да е било и не сме привлекателна среда и за инвестиции. Затова смятам, че главният подход на поведение на останалите трябва да бъде да сме отговорни за съдбата на България и дребните политически сметки да са на втори план", добави той. 

По отношение на декларацията за актуалните национални задачи и приоритети, която днес ще се гласува от НС, Премянов каза: "Тези, които са в опозиция ще гласуват против нея, а тези, които подкрепят управлението ще гласуват за нея, но аз съм против този подход. Трябва да се даде свобода на гласуването по съвест и ако това стане мисля, че повечето народни представители ще гласуват в полза на тази декларация. Това е едно намерение, едно виждане за развитието, което може да бъде коригирано".

За вота на недоверие, той заяви: "Това е демократична процедура, но не трябва да е безсмислена. Ако е вот, заради самия вот, той става безсмислен. Смятам, че най-сърдити трябва да бъдат протестиращите, защото този вот обезсмисля техните протести, той не кореспондира с тях". Според Премянов протестите са изиграли своята роля с това, че вече се слуша гласът на гражданите. "Сега протестиращите, след този вот на недоверие, трябва да се приберат по домовете си и да продължат да бъдат будната съвест на обществото", каза той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1563 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2013.09.19 | 16:18

9
ТИ СИ АБСОЛЮТЕН НЕКАДЪРНИК, ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ БЪЛГАРИЯ Е НА ДЪНОТО. ПРАЗНОДУМЕЦ И ПОСРЕДСТВЕН ИНДИВИД.

2013.09.19 | 16:18

8
Няма да стане! Протести до дупка, до оставка! Когато организирахте февруарските протести и агитките срещу правителството на ГЕРБ (най-успешното в новата история на България), друга песен пеехте. Каквото повикало - такова се обадило.

2013.09.19 | 16:17

7
НЕКАДЪРНИК!
ivo

2013.09.19 | 16:17

6
едно червено изродче
КАКА

2013.09.19 | 16:17

5
премянов а може ли като се прибираме в къщи да викаме -слава на бкп или най добре - вие кажете новия лозунг нещо да не се объркаме ....ОСТАВКА

2013.09.19 | 16:17

4
Премянов..ХА -ХА. Кой ти говори за противопоставяне на симпатизанти??? Това е противопоставяне срещу нечистоплътно управление. ОСТАВКА! Стига с тези приспивни песни за "национално обединение, съгласие и т.н. ". Идете си от властта и после елате да се обединяваме!

2013.09.19 | 14:11

3
ПРЕХОДА СВЪРШИ И ДРУГАРИТЕ ИЗЛЯЗОХА В РЕАЛНОСТТА И СЕ ОКАЗА, ЧЕ ПРИЛИЧАТ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ МОСКВИЧ СРАВНЕН С КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ МЕРЦЕДЕС

2013.09.19 | 14:11

2
Той на човек не прилича, тръгнал да поучава. Да го дyxa новата тройна коалиция. ОСТАВКА, ВЕДНАГА!
ФАКТ

2013.09.19 | 13:48

1
Ми те и преди вота се прибраха! Днес само един протестер вееше някакво оранжево знаме!

Добави коментар

Водещи новини