Борисов с пет варианта за шеф на ПГ на ГЕРБ

bulphoto (архив)
share

Пет варианта за шеф на групата на ГЕРБ обмисля премиерът Бойко Борисов, който днес обяви, че се отказва от депутатското си място в 45-ото Народно събрание. Така той изненада и опроверга политолозите, които три дни коментираха какъв лидер на опозицията ще е Борисов, след като кабинетът му не мине и начело на държавата застане правителство с мандата на Слави Трифонов.

Две жени и трима мъже били фаворити на Борисов, твърди "Стандарт", позовавайки се на източници в ГЕРБ. Първият вариант била досегашната шефка на групата д-р Даниела Дариткова. Но лидерът на партията се тревожел, че е прекалено дипломатична. Затова премислял дали да не повери групата на бившата председателка на 44-ия парламент Цвета Караянчева.

ГЕРБ свиква Национално събрание на 11 май - избира ново ръководство

Близките на Борисов обаче го съветвали в новата политическа ситуация да даде групата на мъж. Първият е Томислав Дончев, когото спрягат и за кандидат-премиер на ГЕРБ. Вторият е транспортният министър Росен Желязков.

Анализите показвали, че той стои много добре политически, има остър език, в предизборните дебати показа, че знае как да излиза от ситуации. А и на парламентарните избори постигна отличен за ГЕРБ резултат в разбитите от Цветан Цветанов благоевградски структури. Най-верните на Борисов обаче залагат на Николай Нанков. Те припомнят, че той е най-често с премиера по време на обиколките му в страната и за всички депутати ще е пределно ясно, че когато спуска нареждания, те идват директно от джипката.

Водещи новини

Още новини