Борисов от Рилския манастир: Силата ни е в решаването на проблеми

Фейсбук
share

Министър-председателят Бойко Борисов отново е на инспекция в страната. Той бе заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и регионалния зам.-министър Николай Нанков. Премиерът поднесе своите извинения, че пътят до Светата обител бе затворен в продължение на три месеца в резултат от свлачището. През вчерашния ден кабинетът отпусна 240 хил. лева за укрепване на манастира след молба от Адрианополския епископ Евлогий, с когото Борисов разговаря.

,,Това ни е силата - когато имаме проблем, да го решаваме. Сега ще решим и проблема с БТА, където отпуснахме близо три милиона лева, за да може информацията да е безплатна, а информацията да е достъпна и за малките медии, които не могат да си позволят да плащат'', заяви пред домакина си премиерът.

Иронизират ме, че сам си карам джипката, пък Туск, Ердоган и Мишел Барние аз ги возих из България да видят как е и какво става. Имаше една игра "Намерете разликата", но разликите са съществени, коментира премиерът.

Рилският манастир поиска и получи 240 хил. лева

Забранил съм да казват бройката, защото са стотици новоизградените църкви и манастири, но всичко това правим за Господа, посочи премиерът. 

Игуменът на манастира се възмути от това, че през последните седмици се правят внушения колко пари се дават за Рилския манастир, което е недопустимо предвид, че повече от 43 години нищо не се е правило. 

Пускат движението по пътя за Рилския манастир

Двамата обсъдиха и политиката, като Борисов отчете, че ГЕРБ са взели 24 многомандатни района, а втората партия едва три.

С един или два района да имаш претенциите, че си взел 31 е странно, отбеляза той. 

Водещи новини

Още новини