БСП ще подаде сигнал до прокуратурата срещу Йорданка Фандъкова

Булфото (архив)
share

Внасяме сигнал в прокуратурата срещу кмета на София, продължаваме да искаме изслушването на Фандъкова и Борисов. Това заяви заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по време на брифинг в Народното събрание.

Проданов поясни, че сигналът е свързан със сутрешното телевизионно участие на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова за смъртта на детето: Трагичен инцидент, но и тежко престъпление

В сигнала до прокуратурата се позововаме както на твърденията на кмета на Столична община от сутринта за това, че не изключва възможността в управляваната от нея Община да има корумпирани хора, които взимат пари под масата и издават незаконни разрешителни.

Не само си ги затварят, те ги покровителстват. Покровителстването на тези нарушения води до отнемане на човешки животи, обясни още Проданов.

ГЕРБ отново не повика Борисов и Фандъкова в НС по случая с починалото от токов удар момче

,,Свидетели сте, че днес за пореден път ПГ на БСП във връзка с трагичния инцидент, случил се в София, поиска изслушване на министър-председателя и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и столичния кмет и заместник-председател на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова. За съжаление управляващото мнозинство в парламента всячески се опитва да скрие корупцията и истината за това как се управлява София и България. Ние ще продължим с нашите искания за изслушване на премиера Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова и нейната оставка'', заяви още Проданов.

Водещи новини

Още новини