Има ли политическо бъдеще Румен Радев?

Булфото, архив
share

Румен Радев ще се опита да направи някакъв рестарт тази година. Той ще се опита да остане в политиката. Това прогнозира политологът и преподавател проф. Румяна Коларова. Коментарът й е по повод навършването на 4 години от всъпването в длъжност на Радев.

По нейните думи президентът не би имал политическо бъдеще без подкрепата на БСП. 

"При провал на линията на Корнелия Нинова на парламентарните избори ще разместят позициите в партията. Преките избори на президент могат да дестебилизират партийната система", коментира Коларова.

Навършват се 4 г. от встъпването в длъжност на Румен Радев

По нейното мнение не, че Радев е бил силна кандидатура, а просто ГЕРБ са извадили изключително слаб кандидат за президент преди 4 години. 

"Това, което наблюдавам, е, че оценките стават все повече и повече клиширани. Това силно ме притеснява. Това означава, че по-скоро се стига един момент не само на екзалтация, но нали знаете и до оглупяване", коментира още Коларова.

Според нея трябва да стихне войната между Бойко Борисов и Румен Радев. Коларова не очаква премиерът да се кандидатира за президент. Тя каза, че според резултата на парламентарните избори Борисов ще прецени дали отново да бъде министър-председател или ще се оттегли от активната политика и ще се грижи за състоянието само на ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини