Бриго Аспарухов: Може да има изненади на конгреса на БСП

share

БСП ще търси нов път на редовния си конгрес.

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия бившият директор на Националната разузнавателна служба и бивш кандидат-кмет на София от левицата Бриго Аспарухов.

По думите му, победителят трябва да продължи битката на БСП с Бойко Борисов. "Аз бях конкурент на Бойко Борисов, битката с него е трудна, защото той умее да заразява публиката", добави той.

"БСП трябва да разбере едно - каква е ролята на България в ЕС и как ние трябва да се вместим в европейското семейство", посочи Аспарухов. Според него на конгреса може да има изненади. По думите му, в борбата може да се намеси трети човек, освен председателят на партията Сергей Станишев и експрезидентът Георги Първанов.

Той каза, че като директор на разузнаването е направил шокови промени в НРС. "С първата си заповед освободих всички дотогавашни началници на службата, която беше приемник на Държавна сигурност. Ръководех се от принципа, че държавата ни започва нов път на демократични промени", каза Бриго Аспарухов. По думите му, мястото на разузнаването е там, където му се поставят задачите - в правителството. Той обаче се обяви за създаването на закон за службите, който да ги предпазва от политически поръчки.

Водещи новини

Още новини