Волен Сидеров: Ако бях продажен, още щях да подкрепям Бойко Борисов

Булфото
share

На вота на недоверие се придаде прекалено голямо значение, знаеше се, че няма да мине.

Това заяви в студиото на предаването на Нова телевизия "На четири очи" лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той обясни оттеглянето на подписите от страна на "Атака" с това, че те са подписали вота с уговорката БСП да ги подкрепи за референдум за "Белене". "Вместо това, те обявиха, че започват подписка за референдум. Няма авторство върху идеите, но трябва да има някаква коректност. Те са в предконгресен период, имат нужда от реклама, но не приемам това да става на гърба на "Атака", подчерта лидерът на националистите.

"Чуха се коментари, че сме оттеглили подписите си под натиск от ГЕРБ, но не това е причината. С или без парламентарна група, аз ще си следвам идеите. ГЕРБ ни откраднаха и партийната субсидия, но ще се оправя някак си", заяви Сидеров. Той опроверга информациите в медиите, че депутати от "Атака" са заплашвали да напуснат, ако партията участва във вота на недоверие.

По повод думите на бившата му съпруга Капка Георгиева, че в политиката е станал продажен, Волен Сидеров заяви: "Ако бях продажен, щях да подкрепям Бойко Борисов и ГЕРБ, нямаше субсидията и половината ни парламентарна група да е открадната от тях. Когато видях, че политиката на ГЕРБ завива от националния интерес, казах: "Стоп, дотук!", и оттеглих подкрепата си за управляващите".

Водещи новини

Още новини