Фон дер Лайен дава старт на платформата Digital4Development

Getty Images/Guliver
share

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен официално открива днес платформата Digital4Development (D4D) в присъствието на представители на основалите я пет държави — членки на ЕС, в рамките на германското председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

Платформата обединява ключови заинтересовани страни от публичния, частния сектор, гражданското общество и финансовите институции в духа на Екип Европа с няколко цели: увеличаване на инвестициите в цифровата трансформация на държавите партньори; насърчаване на всеобхватна, основана на ценности нормативна уредба за цифровата икономика и общество в световен мащаб; и насърчаване на по-силен и по-стратегически ангажимент на ЕС за международни партньорства в областта на цифровите технологии.

Мария Габриел награди най-успешните в Европа малки и средни цифрови предприятия

Преди откриването председателят Урсула фон дер Лайен заяви: „Пандемията от COVID-19 показа до каква степен животът ни зависи от цифровите технологии. С платформата Digital4Development Екип Европа изгражда силни връзки в целия свят, за да превърне цифровата революция във възможност за всеки един.“

Водещи новини

Още новини