Урсула фон дер Лайен ръководи ЕК от Германия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е е в Германия, съобщи днес говорител на институцията на пресконференция след многократни въпроси, в които се настояваше да се уточни нейното местонахождение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15607

Фон дер Лайен не бе длъжна, а доброволно реши да се постави в самоизолация миналата седмица, след като бе установено, че е контактувала със заразен с COVID-19, поясни говорителят. Първоначално той заяви, че Фон дер Лайен е "извън Брюксел" и отказваше да посочи къде по-точно изтърпява доброволната си самоизолация.

Председателят на ЕК напусна миналата седмица внезапно заседанието на Европейския съвет, след като научи, че е контактувала със заразен. Тя уточни, че в същия ден изследването й за заразяване е било отрицателно, но въпреки това взима предпазна мярка.

Сътрудник на Фон дер Лайен е с COVID-19, тя напуска заседанието на Европейския съвет

Според нейния говорител тя не е нарушила правилата, действащи в Белгия, според които няма право да напуска страната в подобни случаи. Говорителят заяви, че председателят на ЕК продължава да работи и вчера е ръководила от Германия седмичното заседание на еврокомисарите.

По-рано тази година ирландският еврокомисар Фил Хоган бе принуден да подаде оставка заради неспазване на противоепидемичните правила. Това откри сложната процедура по назначаване на нов еврокомисар от Ирландия с преразпределение на задачите в ЕК и с полагане на изпит пред евродепутатите. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15607

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.20 | 16:58
    rakovodi no pod lubeznoto sadeistvie na hermafrodita merkel taka tce ne se znae koi kakvo rakovodi.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет