Урсула фон дер Лайен ръководи ЕК от Германия

20 октомври 2020 15:49

Урсула фон дер Лайен ръководи ЕК от Германия
© Getty Images/Guliver
414 1

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е в Германия, съобщи днес говорител на институцията на пресконференция след многократни въпроси, в които се настояваше да се уточни нейното местонахождение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23236

Фон дер Лайен не бе длъжна, а доброволно реши да се постави в самоизолация миналата седмица, след като бе установено, че е контактувала със заразен с COVID-19, поясни говорителят. Първоначално той заяви, че Фон дер Лайен е "извън Брюксел" и отказваше да посочи къде по-точно изтърпява доброволната си самоизолация.

Председателят на ЕК напусна миналата седмица внезапно заседанието на Европейския съвет, след като научи, че е контактувала със заразен. Тя уточни, че в същия ден изследването й за заразяване е било отрицателно, но въпреки това взима предпазна мярка.

Сътрудник на Фон дер Лайен е с COVID-19, тя напуска заседанието на Европейския съвет

Според нейния говорител тя не е нарушила правилата, действащи в Белгия, според които няма право да напуска страната в подобни случаи. Говорителят заяви, че председателят на ЕК продължава да работи и вчера е ръководила от Германия седмичното заседание на еврокомисарите.

По-рано тази година ирландският еврокомисар Фил Хоган бе принуден да подаде оставка заради неспазване на противоепидемичните правила. Това откри сложната процедура по назначаване на нов еврокомисар от Ирландия с преразпределение на задачите в ЕК и с полагане на изпит пред евродепутатите. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23236

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
414 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2020.10.20 | 16:58

36520
rakovodi no pod lubeznoto sadeistvie na hermafrodita merkel taka tce ne se znae koi kakvo rakovodi.

Добави коментар

Водещи новини