Десислава Танева отговори на екоминистър Димитров

Булфото (архив)
share

Обвиненията на министър Емил Димитров са абсолютно безпочвени. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева от парламентарната трибуна в отговор на екоминистър Емил Димитров. 

По-рано днес от парламентарната трибуна министърът на околната среда и водите заяви, че догодина ще има водна криза в земеделието. Екоминистърът също каза, че има "престъпно бездействие по ремонтиране на земеделските язовири и престъпни деяния по унищожаването на националната напоителна система". 

Емил Димитров: Догодина ще има водна криза в земеделието

"Искам да дам отговор на тези обвинения, съждения, които бяха представени от колегата Емил Димитров в началото на вашето пленарно заседание. Ние като колеги винаги сме имали пряка комуникация, но понякога малко затрудена. Последният ми разговор с него е от понеделник, изключително съжалявам, че трябва да влезем в това ниво на комуникации през пленарна зала", каза министърът. 

"Във връзка с изготвянето на Националния план за възстановяване, МЗХГ предложи на Министерски съвет изготвянето на план и бяха на първо четене приети за цялостна рехабилитация на държавната "Напоителни системи", коментира тя. 

Бургас може да остане без вода, предупреди министър Емил Димитров

"МОСВ и МЗХГ имат общи теми. Министерствата и експертите по отделните дирекции винаги участват в работни групи, когато се решават въпроси", допълни още земеделският министър.

"Тази колаборация стана много по-тясна, когато се подготвя новата програма, когато трябва да се изпълни целите на зелената сделка, когато има много по-амбициозни екологични амбиции", разкри Десислава Танева.

Водещи новини

Още новини