Румен Радев ще разговаря с естонската си колега Керсти Калюлайд в Талин

Булфото
share

Президентът Румен Радев, който е на официално посещение в Естония, ще разговаря днес с колегата си Керсти Калюлайд в Талин.

Вчера българският държавен глава участва в срещата на върха на инициативата "Три морета" в естонската столица, където прие домакинството на следващата среща на високо равнище, която ще се състои догодина в София.

Днес започва официално двустранно посещение на българския държавен глава. Радев и неговата съпруга Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония от президента Калюлайд и нейния съпруг Георги-Рене Максимовски. Румен Радев и Керсти Калюлайд ще имат среща "на четири очи", ще се състоят пленарни разговори между двете делегации, последвани от съвместна пресконференция на президентите.

В рамките на посещението си в Талин президентът Румен Радев ще се срещне с министър-председателя на Естония Юри Ратас и председателя на естонския парламент Хен Пилуаас.

Българският държавен глава ще посети и Центъра за върхови постижения за киберотбрана на НАТО в Талин. Радев ще посети и иновативния център "е-Естония".

Водещи новини

Още новини