БСП-Хасково свали доверието си от Елена Йончева

Булфото (архив)
share

Четири години след като журналистката беше издигната от социалистите от Хасковско за депутат, а преди две години и за евродепутат, членовете от областта снеха политическото си доверие от Елена Йончева

Председателите на общински партийни организации от област Хасково в нарочна декларация заявиха, че уверено застават зад позицията на младежите-социалисти от региона и като тях са неприятно изненадани от твърденията на евродепутата Елена Йончева, тиражирани през последния месец.

Сега, когато цялата партия вдигна уверено очи и застана зад промените, защитени чрез прекия избор за председател и потвърдени на юбилейния 50-и Конгрес на БСП, няма нищо по-добро от единството в борбата за истината и волята да работим безкористно за върховенството на закона у нас и по-доброто бъдеще на България за всички, пишат хасковските общински председатели в документа.

Скандал около БСП. Елена Йончева и други евродепутати злоупотребяват с европари, установи разследване

Те посочват, че са изненадани от Елена Йончева.

Тя сякаш забрави съвместните ни усилия, които всички ние, не без активното участие на председателя на БСП Корнелия Нинова, положихме, за да бъде чут чрез нея гласът на истината срещу корупцията и водещата роля на ГЕРБ в нейното срастване с държавата.

В декларацията още се казва: „Не може да си близък и да вярваш на нашата общност само когато застанем като стена зад теб и ти се доверим, че можеш да защитиш посланията ни, а да забравиш това, когато някой друг погъделичка твоето его. Казват, че войната изяжда натрупаното в мир. Войната няма очи нито за съвместно извървените крачки, нито за полезните поуки от тях".

Хасковските социалисти са категорични в декларацията си: Единодушно снемаме политическото си доверие от Елена Йончева.

Водещи новини

Още новини