Деница Сачева: "Отровното трио" и Радев са виновни за езика на омразата

МТСП
share

Социалният министър Деница Сачева отправи сериозна критика към поведението на организаторите на протестите "Отровното трио" и президента Румен Радев. Причината - подклаждането на напрежението. 

"Не бих го определила като гражданска война. Това, което се случва, определено от "Отровното трио", е форма на граждански протест. Това, което мен ме тревожи, е ескалация на омразата. Това ще се върне като бумеранг. Политически лидери които потенцират езика на омразата", каза Сачева.

Румен Радев към МВР и ДАНС: Защо бяха допуснати провокатори на площада, а мирни граждани и журналисти бяха бити?

И подчерта:

"Няма един човек, който е виновен, но хора, които имат принос са "Отровното трио" и президентът".

"Когато той (президентът, бел. ред.) влизаше в Народното събрание това беше ярка демонстрация, подобно нещо не се е случвало", каза още Сачева пред бТВ.

Тя припомни, че на 2 септември Радев е излязъл от "Дондуков" 2 и е тръгнал към Народното събрание, обграден от хора с надписи: "Мутри вън!". 

Сачева не приема и обвиненията, че управляващите имат пръст в нажежаването на напрежението в сряда.

"Как може на един човек да не му хрумне, че има хора, които бягат от правосъдието и са свързани с футболните агитки, че властта организира напрежение. Това са възмутителни спекулации! Нито един член на българското правителство няма никакъв интерес към кръв на протеста. Организирали сме само и единствено възможности за мерки", заяви социалният министър.

По повод оставката на кабинета- тази тема не стои на дневен ред, потвърди Сачева.

А във връзка с промяната на Конституцията тя посочи, че тепърва дебатът ще се развие. Не одобрява мнението на лидера на Воля и зам.-председател на Народното събрание, че няма смисъл да се чете проектът, внесен от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини