Добросъседство: България подпомогна социално слаби семейства в Скопие

МВнр
share

Посланикът на Република България в Република Северна Македония Ангел Ангелов предостави хранителни продукти на 30 социално слаби семейства към Центъра за ранни интервенции и терапии за деца с нарушения от аутистичния спектър в Скопие. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Посланик Ангелов подчерта, че дарението е част от хуманитарната помощ, осигурена с решение на Министерския съвет на Република България, по инициатива на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Предоставянето на хранителните продукти е с цел подпомагане на уязвимите обществени групи в Република Северна Македония и е конкретен израз на солидарността на Република България  в условията на пандемията на COVID-19. 

България предостави хуманитарна помощ за борба с коронавируса в Албания

Благодарност към Република България и посланик Ангел Ангелов бе от изразена Весна Стояновска, заместник – председател на Сдружение „В мой свят”, създало Центъра в Скопие. Тя подчерта последователния ангажимент на Република България към Сдружението и гражданите на Република Северна Македония от уязвимите социални групи.

Сн. МВнР

Водещи новини

Още новини