Асим Адемов: Подстрекателят на беззаконието т.нар. президент копнее за Русия, Беларус, Венецуела

Кадър: Bulgaria on air
share

Т.нар. президент Радев нарочи т.нар. протестиращи за пазители на държавността. И как я пазят тази държавност? С издигане на бесилки, с ковчези, с нападения над неудобни журналисти, с агресия към майка с деца, с незаконна окупация на пътища. Това коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов в свой пост във фейсбук.

"Нали се сещате за каква държавност копнее подстрекателят на беззаконието т.нар. президент?За държавност от типа на Русия, Беларус, Венецуела, Северна Корея. Но гражданинът Радев да знае, че такава държавност в държавата България няма да позволим да се случи!", отбеляза още той.

Снощи бе 40-ия ден на антиправителствените протести. Имаше ескалация на напрежението край Румънското посолство, където демонстранти влязоха в разправия с майка, която преминаваше с децата си с кола през бул. "Ситняково". Наложи се и намесата на полицията. От МВР съобщиха, че е имало трима задържани души. Водачката на автомобила, който беше изпочупен от протестиращите, даде обяснения за случая в столично РПУ.

Междувременно продължават блокадите в центъра на София. Остава палатковият лагер на Орлов мост. Блокади има при Ректората и на "триъгълника на властта". 

Водещи новини

Още новини