ЕС изпраща двама дипломати на мисия във Венецуела

Двама европейски дипломати бяха официално изпратени на мисия в Каракас, за да се опитат да помогнат за сключване на споразумение между властта и опозицията във Венецуела и да може да бъдат организирани "честни и приобщаващи" парламентарни избори, обяви днес европейската дипломация, цитирана от Франс прес.

Става дума за малка мисия на двама дипломати от службата за външни работи. Те ще се срещнат с представители на всички противостоящи страни - правителството, опозицията, гражданското общество, частния сектор и църквата, и се очаква да се върнат идната седмица, каза Набила Масрали - говорителка на Жозеп Борел.

В понеделник Борел информира държавите членки за изпращането на мисията по време на срещата на външните министри в Брюксел и я обяви публично, подчерта Масрали.

Европейският съвет единодушно подкрепи решението на Международната контактна група за Венецуела да продължи преговорите. Целта е намиране на решение, позволяващо изпращане на мисия от наблюдатели на изборите, обясни тогава Борел.

Президентът на Венецуела нарече САЩ заплаха за световния мир

Над 2000 души са били убити тази година в бедните квартали на Венецуела по време на операции по сигурността, проведени от властите, съобщи днес ООН, цитирана от АФП.

Обезпокоена съм от нарасналия брой починали младежи в бедните квартали, след операции по сигурността във Венецуела, заяви върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет пред Съвета по правата на човека в Женева.

В моя офис са регистрирани 711 починали от юни до август, което прави общо над 2000 смъртни случаи от началото на 2020 г., добави Бачелет.

От тези общо 2039 случаи 11 са били жени, а средната възраст на починалите лица е 26 години, отбелязва БТА.

Коментари

  1. 2020.09.25 | 21:03
    Това са евроГейски шпиони, които искат да узнаят военните тайни на Венецуела.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет