Румен Радев: Адекватна данъчна политика ще даде нов стимул за развитието на българските общини

Пресцентър Президентство
share

Адекватна данъчна политика ще даде нов стимул за развитието на българските общини, заяви днес президентът Румен Радев на среща във Велико Търново с кмета на Общината Даниел Панов. Обща бе позицията, че дори и малък процент от подоходния данък да остава в бюджетите на местните власти това ще увеличи сериозно финансовите възможности на общините, ще улесни планирането на инвестициите и ще насърчи заетостта, съобщиха от прессекретариата на президента.

Финансовата децентрализация е необходимост и местните власти очакват този дебат най-сетне да започне да се води активно и с българското правителство, подчерта на срещата държавният глава.

Румен Радев: Преживяваме пречистване

Румен Радев открои перспективите за засилване на партньорството на местните власти в областта на туризма и изготвяне на съвместни туристически пакети. Общината разполага с богат опит в разкриването, консервирането и опазването на културно-историческото наследство и може да сподели своя опит, заяви кметът Даниел Панов. По думите му през изминалата година Велико Търново е бил посетен от над 1.2 милиона туристи и затвърждава позициите си като един от туристическите центрове в България.

Не срещата бяха разменени мнения и за местната политика в областта на образованието.

 

Водещи новини

Още новини