Каракачанов: Ще приоритизираме работата на управлението

share

 Ще приоритизираме работата на управлението. В началото на седмицата ще бъдат обявени мерките срещу здравната и икономическа криза заради пандемията. Някои от тях ни се искаше отдавна да са много по-напред. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на отбраната Красимир Каракачанов след Коалиционния съвет.

Минути по-рано премиерът Борисов заяви, че петима министри ще бъдат сменени. Кирил Ананиев поема поста на финансовия министър Владислав Горанов. В здравното министерство влиза Костадин Ангелов. 

Рокади в кабинета: Борисов смени четирима министри

Сменени ще бъдат финансовият министър Владислав Горанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, земеделският – Десислава Танева.

До кадровите промени се стигна след ескалация на протестите срещу правителството.

Миналата седмица Борисов поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Впоследствие обаче процедурата беше замразена. Рокадите в кабинета бяха обсъдени и вчера на Коалиционният съвет от премиера Бойко Борисов, вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

 

 

Водещи новини

Още новини