Рокади в кабинета: Борисов смени петима министри

  • 23 юли 2020 10:34

  • 42713
  • 175
© Novini.bg

Рокади в кабинета и смяна на петима министри след Коалиционен съвет. Управляващата коалиция прие кадровите промени в правителството, които премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви на брифинг.

Христо Терзийски, досегашен директор на ГДНП, е предложен за вътрешен министър на мястото на Младен Маринов.

(Младен Маринов и Христо Терзийски, Булфото)

На мястото на министъра на икономиката Емил Караниколов е предложен Лъчезар Борисов, зам.-икономически министър.

(Лъчезар Борисов и Емил Караниколов, Новини.бг/ Булфото)

На мястото на финансовия министър Владислав Горанов отива Кирил Ананиев. 

(Кирил Ананиев и Владислав Горанов, Булфото)

"Проф. Костадин Ангелов, директор на "Александровска" болница, става здравен министър. 

(Кирил Ананиев и проф. Костадин Ангелов, Булфото)

Марияна Николова, досегашен вицепремиер по демографската политика, ще замести министъра на туризма Николина Ангелкова. 

(Николина Ангелкова и Марияна Николова, Булфото) 

Младен Маринов е сменен заради действията на полицията по време на протестите. Не съм съгласен на насилие и не отговаря на моето виждане за отношение към протестиращи. Той ще бъде заместен и заради инцидента на "Росенец". Полицията трябваше да осигури достатъчно мерки на протеста на плажа, за да няма проблеми. Маринов е изключителен офицер, но има грешки в политиката, които се наказват, заяви премиерът. 

"Всеки има право на протест - това е знак на демокрация", коментира Борисов. 

Ще успокоят ли оставките протестите?

"Горанов има безспорни успехи. Не можах обаче да си отговоря на въпроса, защо контролът на Комисията по хазарта е бил занижен. Влизането в банковия съюз е изключителен успех. Това е политическото последствие. Караниколов се справя много добре, но започнах да чувам за раздадени бонуси и грантове в Министерството на икономиката - там ще искаме строг контрол", каза премиерът. 

"Ще се вземат допълнителни финансови, социални и икономически мерки, свързани с пандемията. Видя се, че хората от РЗИ и лабораториите са на минимално заплащане", разкри министър-председателят. 

"След мандата ни ще се занимавам с ръководенето на партията и укрепването на структурите. Сега всички я "ръфат" отстрани. Контролът е занижен, защото се занимаваме с правителството. Всички с авторитет са начело на министерства, НС и кметства", коментира Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г

Премиерът коментира и лидера на "Да, България" Христо Иванов с думите: Знам мечтите на Иванов да е главен прокурор, да овладее всички съдии и да получава предварително всички съдебни решения". 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
42713 175

Свързани новини

Коментари 175

Добави коментар
Шивачът

2020.07.25 | 09:02

175
Сменяш, и оставаш! Жертво приношения за Друг БОГ. ОЦЕЛЯВАНЕ
Винету

2020.07.24 | 23:04

174
Тиквата печели време по всякакъв начин. Но протестиращите ако се примирят с ремонта, означава че са се примирили с озаконяванегто на мутрите, корумпираните и престъпниците.
разочорование

2020.07.24 | 22:52

173
Освен че тиквата не знае поне един чужд език, той не знае и български: защото на протестите му искат неговата оставка и тая на Гешев заедно с цялото правителство. Но той не се разбира и на български като му говорят. Затова колегите му в Европа го мислят за глухоням. Но такива са напътствията от господарите му. Така по бързо да унищожат държавата.
до протестър

2020.07.24 | 21:02

172
Това че си помияр е очеваднло, защото си от наказателния отряд на тиквата. Като го набеждават Божков в престъпления, защо не го арестуваха преди десетина години. Отговорът е ясен; защото през това време са взимали такса сигурност иули рекет. Защо не поставят ултиматум на Сърбия за членството и в ЕС, за да ни върнат Цветан Василев ограбил КТБ. Отговорът е очеваден: защото има съучастници на високо ниво във властта. Ако ни го върнат ще издаде съучастниците си. Това е само театър и края на постановката е известен..... На съда е ясно, да влезе убития.
разочорование

2020.07.24 | 20:43

171
Освен че тиквата не знае поне един чужд език, той не знае и български: защото на протестите му искат неговата оставка и тая на Гешев заедно с цялото правителство. Но той не се разбира и на български като му говорят. Затова колегите му в Европа го мислят за глухоням. Но такива са напътствията от господарите му. Така по бързо да унищожат държавата.
Lisa

2020.07.24 | 02:15

170
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в -- Sexcris.Com
Сандокан

2020.07.23 | 16:49

169
Докога този клоун ще се подиграва с хората, като отново започва да прави "рокади" в кабинета, с единствена цел . . . собственото си оцеляване !
Ники

2020.07.23 | 16:02

168
Вдигнете още сега доходите на хората, включително максималния осигурителен доход!
Движещата Престъпна Секта

2020.07.23 | 15:25

167
Трябва да погълнат пътя като Чаушеску.
Аман

2020.07.23 | 15:17

166
Абе гн Премиер, в тоя герб само но вие работите май... Та в тоя смисъл, вземете поне за депутатки някои дето да галят окото! Тая новата министърка на туризма по-грозна и от старата. Е какъв турузъм с тия плашила :))) То направо антиреклама бре Бойко. Я са стегни

Добави коментар

Водещи новини